2013. aug. 13.

Hangsúly a hátsón

K.J. kollegina moleskinjének margójára

Brazíliában a nőknél fenékkultusz van. A brazil nők fenekének kultusza van. Itt kultusz van a fenék körül, ez biztosan állítható. Nem az európai minél-kisebb-annál-jobb az irány, hanem a nagyobb, de mindenekelőtt láthatóbb. Emiatt minden lány, hölgy és nő cicanadrágban jár, a tízenéves kislány és a negyvenes anyukája is.  Ez a vonulat meghatározza a farmerpiacot, ami aztán kihat az én életemre is. Nem hoztam elég meleg ruhát - valahogy nehéz volt fejben egyeztetni a pálmafákat meg a telet, illetve itt a páratartalom miatt a hideg valahogy gonoszabb, mint Pesten, hiába van tizenpár fok. A boltokban sokféle farmer volt, mindegyik sztreccs, a skinny-től a cigarettán át a superskinny-ig. A boyfriend típusú farmeren sokáig mosolyogtam. A legviccesebb azért mégis a pushup típusú farmer megtalálása volt, itt minden trükkre fény derült. Láttam olyan modellt is, amiben betét volt a fenékrészen, mint egy becsületes pushup melltartóban.
A textil - mellett a szórakoztatóipar is benne van a kultusz bizniszben (valószínűleg sok színtérrel együtt, amit még nem látok át). Van egy jelenség – zenei irányzat, táncstílus vagy valami teljesen más – amit funknak hívnak (ejts: fánki). Három alfaja létezik: a dallamosat adják a rádiók is, a másik kettő már nem annyira szalonképes, a sao paoloi típusúban inkább a pénzről szólnak a szövegek, a rióiban pedig a putaria témájában mozognak (kavarás, káosz, nyomulás a lehetséges fordítás), így tanították legalábbis az itteni zenében jártasak.

Az első kategóriába tartozik a következő klip, a másik két kategória koncert videói inkább egy széleskörű orgiához hasonlítanak, egészen megdöbbentőek, tényleg. Ebben a műfajban született a quadradinho nevű mozdulatsor is, ami a videón látszik. Itt szeretném jelezni, hogy szerintem azok az izomcsoportok, amik ehhez a mozgáshoz szükségesek, egy normális ember testén nincsenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése