2013. szept. 15.

gaucho kemping

Ez is Brazília (lehetne Texas, Hortobágy vagy a szentendrei skanzen), nem csak a szamba meg a foci...
Az itteni forradalom és szabadságharc emlékére minden évben felépítik ezt a tábort, mondjuk akkora területen, mint egy kisebb fesztivál. Minden fontosabb vállalat és kisebb közösség (tévétársaság, vezetőújság, minisztériumok, hagyományőrző csoportok) állít magának faházat (nem is olyan kicsiket), a dolgozók a saját két kezükkel építik fel, hogy utána két hétig lehessen inni, enni, mulatni benne. A többi meg a vásársor, búcsú, pónilovaglás, kiskutyafüle. Közben mindenhol füst, hússütés nélkül nyilván nincs élet, nem telik el nap.

gaúchók rio grande do sul zászlója alatt
prenda, a női viselet. korai szocializáció
gauchó temető. a csizma örök.
a rodeó egyetlen versenyszáma: teheneket kell lasszóval elkapni (állítólag van még a ledöntés- megkötözés is, de ezt nem gyakorolták aznap, mikor mentünk), vegyesen futnak különböző korosztályok, az apa-fia kategórián át a seniorig. ő itt egy kb. 10 éves gyerek, akit majdnem elhúzott a bika saját lendülete.

eldobja
a másik tipikus sapka a cowboyoson túl, kés, chimarrão. az igazi gaúchó így készül a a rodeónézésre
(sötétedés után nem annyira ajánlatos itt sem mászkálni, mindenkinél van kés és sok cachaça fogy, feltehetően ezen együttállás miatt (is) minden évben leszúrnak valakit 

az esemény főtere, a háttérben a centro administrativo, porto alegre egyik emblematikus épülete
sülnek a marhák
lovagoltatás
a rózsaszín kalapokat nyilván muszáj volt felpróbálni...
aranyos bácsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése